دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی, واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. ، nazarirasool@yahoo.com
چکیده: (3363 مشاهده)
مقدمه: با گسترش فناوری و سبک زندگی غیرفعال افراد، ورزش شهروندی به عنوان یکی از نیازهای جامعه مدرن، همواره مورد تقاضای شهروندان بوده است. پژوهش حاضر با هدف تبیین راهبردها و پیامدهای ورزش شهروندی سلامت محور در کلان شهرهای ایران انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر با تبعیت از پارادایم تفسیری دارای رویکرد کیفی به روش تحلیل محتوا است. روش انتخاب خبرگان برای مصاحبه به صورت هدفمند و گلوله برفی و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. معیار انتخاب مشارکتکنندگان داشتن سوابق اجرایی و عملیاتی یا داشتن سوابق علمی و پژوهشی و نظریهپردازی در حوزه ورزش شهروندی بود. در نهایت تعداد 20 تن از خبرگان به این منظور در نظر گرفته شدند. جمعآوری داده ها، با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. تحلیل داده ها با روش تحلیل محتوا عرفی (قراردادی) به شیوه کدگذاری انجام شد.
یافتهها: تعداد 82 کد باز حاوی راهبردها و پیامدها استخراج گردید و پس از تجمیع کدها تعداد 6 درون مایه فرعی در غالب 2 درون مایه اصلی به عنوان "راهبردها" و "پیامدها" در ورزش شهروندی سلامتمحور در کلان شهرهای ایران شناسایی گردید.
نتیجهگیری: به منظور توسعه ورزش شهروندی سلامت محور در کلانشهرها، "راهبردها" و"پیامدها" در ورزش شهروندی باید مورد توجه قرار گیرد. لذا پیشنهاد می شود اقدامات ضروری در راستای پیشرفت کلانشهرهای ایران برای اجرای ورزش شهروندی انجام شود.
abbasi B, Nazari R, saffari M. Strategies and Outcomes of Health-Oriented Citizenship Sport in Metropolitan Areas of Iran: A Qualitative Study (Content analysis). JHPM 2021; 10 (2) :33-43 URL: http://jhpm.ir/article-1-1226-fa.html